top

Versterking KBF-team bodemdaling landelijk gebied

24 september 2024

Sinds 2 september jl. heeft het KBF zich tijdelijk versterkt met Kas ten Westenend, een master-student International Land and Water Management van de Universiteit Wageningen, die een half jaar mee zal draaien. Tot en met januari 2025 houdt Kas zich bezig met het op een rij zetten van lopende, toekomstige en mogelijke onderzoeken en maatregelen tegen bodemdaling in het veenweidegebied. Dit vormt dan opmaat naar een ‘kennisagenda’.

Met begeleiding van Rienk Schaafsma van het KBF is het doel om kennisvragen en blinde vlekken in kaart te brengen. Het overzicht en de kennisagenda bieden ondersteuning aan beleidsmakers, agrarische ondernemers en onderzoekers in de omgang met bodemdaling in het Nederlandse veenweidegebied.

 

Kas zal informatie vergaren door congressen, symposia en overleggen bij te wonen, alsmede door interviews af te nemen. Tussentijdse resultaten worden besproken in bestaand overleg zoals die van de deelexpeditie Landelijk gebied/WIS. Kas is bereikbaar op kas.tenwestenend@kbf.nl.