top

Bijeenkomst Coalitie Stevige Steden op 8 oktober 2024

10 oktober 2024

Op 8 oktober jl. organiseerde het KBF het tweede event van 2024 onder de pijler Funderingen namens de Coalitie Stevige Steden, RVO en KCAF. Daarbij lag de focus op de problematiek van ondiepe funderingen op klei. In samenwerking met KCAF en RVO ontvingen we inspirerende bijdragen uit uiteenlopende hoeken.

 

Thuy Do van het Ministerie van VRO deelde de laatste stand van zaken vanuit het ministerie, Otto Levelt van Deltares gaf een inleiding over krimp/ zwel, Jiska Krikke van Gemeente Arnhem schetste de complexe opgave in de wijk Malburgen en Don Zandbergen vertelde namens KCAF wat hun rol in de Arnhemse opgave is en welke rol KCAF in het funderingsdossier voor ogen heeft in samenwerking met diverse partijen.

Bas Gietemans lichtte het perspectief vanuit bewonerscollectief toe en na een flinke busreis bezochten we de boerderij van Marijn Meiler dat met monumentale status i.s.m. RCE, RVO, Deltares en TNO een levende proeftuin is voor meetdata rondom de krimpzwelopgave. Een inhoudelijke middag waar veel kennis werd uitgewisseld en ruimte was voor verschillende perspectieven in deze complexe opgave.