top

Marion Timmermans, nieuw lid Raad van Toezicht KBF

24 april 2024

Marion Timmermans woont in de Krimpenerwaard (Bergambacht) met partner en een zoon van 17 en dochter van 15. Het gezin houdt van het buitenleven en hebben honden, katten en paarden. Van oorsprong komt Marion uit Gemonde, een kerkgehucht onder Den Bosch. Zandgrond, dus dan is de Krimpenerwaard wel even wennen qua bodem… Na de middelbare school is zij gaan studeren aan de Landbouwuniversiteit Wageningen (nu Wageningen University and Research) vanuit haar agrarische roots.

 

 

Maatschappelijk relevant
Na 25 jaar bij de overheid te hebben gewerkt (verschillende ministeries (Financiën, VROM en BZK) en een paar jaar bij de gemeente Rotterdam is Marion vervolgens overgestapt naar de corporatiesector. Bij Vestia is zij gestart als directeur Onderhoud en Ontwikkeling, maar zij is uiteindelijk actief geweest met de splitsing van Vestia. Marion is nu bestuurder bij de woningcorporatie Stedelink, die ruim 14.000 verhuurbare eenheden in portefeuille heeft met als kerngebied Delft, Zoetermeer en Zuidplas.

 

 

Toetreden tot Raad van Toezicht KBF
Vanuit haar achtergrond en opleiding heeft Marion affiniteit met de agrarische sector. Ze woont in de Krimpenerwaard waar bodemdaling, funderingsproblematiek en discussie over waterstanden zeer actueel en relevant zijn en ze werkt bij een woningcorporatie. Vanuit deze laatste is funderingsproblematiek ook zeer relevant. Marion: “Ik werk altijd vanuit een maatschappelijke betrokkenheid en hanteer bij deze betrokkenheid een zakelijke blik. Omdat ik erin geloof dat we de wereld met zijn allen iedere dag een beetje mooier kunnen maken, ook vanuit de ratio beredeneerd. Om mijn eigen beleefwereld te verbreden lijkt het mij leuk en waardevol als toezichthouder bezig te zijn met een kenniscentrum dat een majeur onderwerp als aandachtsgebied heeft wat steeds relevanter en belangrijker wordt. Bodemdaling en funderingsproblematiek wordt steeds urgenter en heeft invloed op iedereen die op slappe bodem woont en/of zijn agrarisch bedrijf heeft. En is een groot maatschappelijk probleem dat meer op de agenda moet. Dan is het hebben van een kenniscentrum die al veel kennis heeft verzameld en ontsloten heeft een voorsprong.”

 

 

Breed netwerk
Marion heeft een breed netwerk in de vastgoedwereld. Daar wordt het probleem steeds meer gezien, maar wordt het vooralsnog als spannend ervaren om volop te agenderen. Het wijzen op het hebben van een kenniscentrum kan helpen om het gesprek aan te gaan en gebruik te maken van de kennis die er tot op heden is om stappen voorwaarts te zetten.

 

Toekomst KBF
Marion: “Het KBF heeft zeker een toekomst als kennisverspreider en verbinder op de onderwerpen bodemdaling en funderingsproblematiek. Het onderwerp op de maatschappelijke agenda krijgen en opties bieden voor verschillende oplossingen. Hiervoor is intensieve samenwerking nodig met opdrachtgevers, beleidsbepalende organen en gelieerde organisaties.”